Obs! FTP servern används inte längre, begär info av din kontaktperson.

Aktuellt

23.6.2016 ::
FRÅGA EFTER VÅRA FÖRMÅNLIGA SOMMARERBJUDANDEN


Fram trycker också då andra har semester. Om du vet, att du behöver trycksaker genast i början av augusti, lönar det sig att fråga efter våra förmånliga sommarerbjudanden med en längre leveranstid.
Om du beställer ditt tryckjobb före 1.7.2016, kan du njuta av din semester och får dessutom ett förmånligt pris på din trycksak och de färdiga trycksakerna finns till ditt förfogande genast då du återvänder från semestern.

Nu lönar det sig alltså att redan planera höstens trycksaksbehov. De förmånliga priserna gäller alla beställningar, som gjorts före 1.7.2016 och vars leverans är 1-15.8.2016. Fram har öppet hela sommaren.

23.6.2016 ::
PILKKOSET OY:S FRAMGÅNGSRIKA SAMARBETE MED OY FRAM AB


Pilkkoset har haft ett smidigt samarbete med Fram i över 20 års tid. Under den här tiden har vi gång på gång fått bevis på den utmärkta kvaliteten på trycket, produkternas konkurrenskraftiga prissättning och tillförlitliga leveranstider.

Förutom traditionellt tryck, har vi också dragit nytta av Frams andra tjänster, såsom Fram Direct –tjänsten, genom vilken vi har skickat stora utskick direkt till kunder i vårt kundregister. I framtiden kommer vi också att använda de tjänster som Fram har att erbjuda ännu mer mångsidigt, genom att ta i bruk Printbox-tjänsten som de utvecklat. Med hjälp av den kan vi följa och administrera trycksaksbeställningarna via nätet, oavsett tid och plats.

I samarbetet med Fram förverkligas en flytande dialog, ömsesidig uppskattning och förståelse samt gemensam vilja att kontinuerligt utveckla verksamheten. Vårt okomplicerade samarbete har utan tvekan positiv inverkan även på våra egna kundförhållanden och hur vi kan hålla vad vi lovat våra egna kunder.

Den starka viljan att kontinuerligt utvecklas förenar oss som företag. Vi upplever att man på Fram är genuint intresserade av våra saker och speciellt bra ur kunden synpunkt är det att alla våra trycksakbehov sköts enkelt från en och samma adress .
Vi kan också starkt rekommendera Fram som ett mångsidigt och kvalitativt tryckeri för alla trycksaker.

VD
Matti Skutnabb
Pilkkoset Oy
www.pilkkoset.fi

23.6.2016 ::
Gör allt på en gång och spara kostnader


Då man gör trycksaker glömmer man ofta bort produktens slutanvändning, vilket gör att tillverkningen av dem senare kan medföra märkbara extra kostnader och problem för beställaren.

Man kanske beställer för mycket eller för lite av produkten, vilket höjer priset på den alldeles i onödan. Det är förståss bra att minnas, att det alltid är förmånligare att trycka lite extra på samma gång, än att börja om från början och göra en helt ny tryckning, även fast upplagan skulle vara liten .

Exempel på sådana kostnader, som man kanske förbiser, är frakt- och lagerkostnader. Det är mycket vanligt, att alla trycksaker först beställs till eget lager, vilket genast medför lagerkostnader för beställaren.

Då leveransen har kommit till lagret, tar man troligtvis itu med att packa upp och dela ut produkterna t.ex. till olika verksamhetsställen vilket igen medför arbetskostnader för kontroll- och packningstiden, skrivande av fraktsedlar, utredning av transportsätt och beställning av transport. Dessutom blir det kostnader för packningsmaterial (användningen, beställningen, lagringen av dem, osv) samt fraktkostnader för att skicka iväg dem på nytt.

Om behovet skulle ha kartlagts innan beställningsskedet, kunde man ha skött om detta redan i tryckeriet, eftersom maskinernas mätare hur som helst gör räknearbetet. På grund av detta är det bra att tänka på det i förväg, före man gör beställningen. Vi på Fram sköter om bl.a. alla postningstjänster av din trycksak, såsom adressering, buntning, kuvertering, inplastning och utdelning, ända ut till postluckan.

Förutom postning sköter vi också om lagring (elektroniskt och fysiskt), ihopplockning av beställningen, packning och leverans till våra kunders slutanvändare. Beställningarna kan kunden sköta om lätt och snabbt med hjälp av vår Printbox-tjänst.

Och för att allt ska fungera ännu effektivare och lättare än tidigare, har vi avtalat om samarbete med DHL, för att kunna leverera dina trycksaker till så gott som vilket land du vill. Ta kontakt med en expert! Vi funderar tillsammans hur ni kan spara märkbart med tid, bekymmer och pengar med tanke på era egna trycksaker.

15.1.2015 ::
Versant. 8 meter digitryckskapacitet


Vi har igen förstärkt vårt digitryckeri och anskaffat en ny Xerox Versant 2100 digitryckmaskin. Den nya maskinen är utrustad med efterbehandlings-egenskaper, vilket medför att det är möjligt att direkt göra t.ex A5 och A4 produkter färdiga.

Detta underlättar och försnabbar ytterligare tillverkningen av små sid- och tryckmängder, eftersom en stiftad produkt genast är färdig. På grund av sin utrustning är maskinen 8 meter lång. En annan viktigt ny sak med maskinen är de nya matta färgerna. De gör att den glansighet som uppstår i digitryck-processen är betydligt mindre än tidigare. Detta medför att man får mera efterbehandlingsmöjligheter för produkterna.

15.1.2015 ::
Kuvertering, postning och utdelning


Då man tillverkar en trycksak, hör allt oftare även postning av den och utdelning direkt till önskad mottagare till. Adressering av tidningar är ingen ny sak för oss heller, men visste du, att vi kan adressera även andra produkter såsom broschyrer, böcker, kuvert osv. Vi behöver bara en Excel-fil med mottagarnas adresser.

Dessutom har vi i slutet av 2014 investerat i en ny kuverteringslinje, vilket betyder att du nu kan få kuvertering direkt från samma ställe där trycksaken trycks. Du kan alltså utan bekymmer glömma tidskrävande postningstalkon och koncentrera dig på viktigare saker då du låter oss göra hela jobbet.

Om ni så önskar kan vi sköta om postningen på vårt avtal med posten, till önskade adresser eller oadresserade till önskade postnummer ända fram till postlådorna. Lättare än så kan inte egentligen tryckning och postning bli. På grund av den elektroniska marknadsföringens tillväxt, är en tryckt direktreklam igen ett effektivt och bra sätt att få uppmärksamhet och att få ut budskapet.


« Förra 5